Oud-Katholiek Krommenie

April | Petrus en ik

Tekening Thomas Schats

2 april 2011 - 7 november 2011
Petrus en ik
presentaties en activiteitenprogramma

 

Petrus staat voor veel: hij is volgeling en poortwachter, visser en rots, vriend, verloochenaar en heilige, maar ook maar een mens. De tentoonstelling Petrus en ik laat zien hoe deze thema’s verschillende kunstenaars en wetenschappers inspireerden. Een fotograaf, illustrator, reclameman, conservator, theoloog, kunsthistoricus, schrijver en vijf schilders van nu. Maar ook een beeldhouwer van bijna 600 jaar geleden die, onwaarschijnlijk krachtig, Petrus weergaf in berouw. Van 2 april tot 7 november speelt Petrus een hoofdrol in het Bijbels Museum en illustreert hij de verwevenheid van zo’n bijbelse figuur met onze cultuur van toen en nu.

Gastconservatoren van Petrus en ik zijn: Michiel van Nieuwkerk, Paul Mertz, Sijbolt Noorda, Henk van Os, Tomas Schats, Suzanne van der Schot en kunstenaars van zorgorganisatie Amerpoort.

Het Bijbels Museum organiseert samen met anderen de komende maanden een reeks activiteiten met Petrus in de hoofdrol. Alle informatie is te vinden op www.bijbelsmuseum.nl en op www.vrijeacademie.nl